27 mar. 2009

VACANŢA LA ŢARĂ pe IMDb

Dacă aveţi cont pe Imdb, vă invit să votaţi filmul Vacanţă la ţară, chiar dacă nu l-aţi văzut încă. Scurtmetrajul a fost recomandat faimosului site de film de către organizatorii festivalului Action On Film (CA, USA), unde acest film a fost selectat în competiţia oficială de anul trecut.

26 mar. 2009

GDA în ziarul Adevărul

A mai apărut un articol despre Generaţia Desenelor Animate, de data aceasta în Adevărul. Puteţi citi la rubrica specială "După 20 de ani", textul intitulat Generaţia „Galei desenelor animate“,
scris de Sandra Scarlat, care conţine şi interviuri cu Alexandra Cătălina Bănică, Viorica Bucur şi Alexandru Stănescu. Lectură plăcută (vezi articolul aici).

20 mar. 2009

In Europa: 1989 - Roemenië


La aproape 20 de ani de la căderea comunismului românesc, nişte olandezi au realizat un documentar inedit despre decembrie 1989 (şi the aftermath) pentru seria de televiziune intitulată In Europa. E interesant să tragem cu ochiul din unghiul olandezilor la acele vremuri, sau la ce a mai rămas din ele, în mărturiile mai mult sau mai puţin sincere ale unui Dinescu sau Sorin Antohi.

Vezi filmuleţul aici.

16 mar. 2009

Bucharest. Back in 2000

Se împlinesc aproape 10 ani de la unul din primele mele experimente video, montat direct din camera Canon. Bineînţeles, personajul principal este tot Bucureştiul, mon amour...


De asemenea, dau mai departe semnalul de alarmă primit pe mail de la Raluca Demetrescu ("începem" - vezi aici). Citatul îi aparţine:

Exista semnale ca deputatii din Comisia de Amenajare a Teritoriului a Camerei Deputatilor se pregatesc sa respinga Ordonanta Guvernului 27/2008 in sedinta din 17 martie 2009. OG27/2008 este instrumentul legislativ cel mai util pentru:
  • protectia caselor de patrimoniu
  • impiedicarea sufocarii oraselor (in particular a traficului) prin construire prea densa, in urma derogarilor de la regulamentul de urbanism
  • impunerea consultarii populatiei in toate proiectele de urbanism si de construire.

Practic toate cazurile pentru care ne-am luptat de-a lungul timpului (turnul de la Sf. Iosif, turnul din Piata Palatului, mall-ul de linga Palatul Culturii din Iasi, blocurile in constructie din Calea Victoriei, turnul de linga Scoala Centrala, turnul din spatele Palatului Stirbei, turnurile de linga Cismigiu, toate imobilele disproportionate pe stradutele traditionale, etc, etc) nu s-ar fi intimplat daca OG 27/2008 ar fi fost in vigoare. Din august 2008 pina acum ea a oprit multe tunuri de acest fel.

Va rog sa participati la mitingul pentru ordonanta 27/2008 de marti 17 martie, intre orele 8,30 si 10,00, in Parcul Izvor, vizavi de intrarea in Camera Deputatilor. Daca timpul va permite un singur miting intr-un an, acesta este mitingul la care trebuie sa participati.

4 mar. 2009

Does Google rule the world?


Iată un articol interesant despre halul în care a evoluat, în ultimii ani, lumea în care trăim: aici.

2 mar. 2009

Spaţiul real şi spaţiul reprezentat: oraşul în filme SF

Spaţiul real şi spaţiul reprezentat: oraşul în filmele SF

Lucrarea despre relaţia dintre arhitectură şi filmele SF e valabilă de astăzi pe Scribd. Lectură plăcută!

Texte noi pe Scribd

De la cuvant la imagine in "Scaunele"


Vă invit să citiţi pe site-ul Scribd câteva studii pe care le-am realizat în ultima perioadă, în cadrul masteratului CESI. Pe lângă interpretările palpitante ale piesei lui Eugen Ionescu, De la cuvant la imagine in "Scaunele" conţine un interviu "în exclusivitate" cu regizorul Felix Alexa (luat de AlexS în decembrie 2008, la TNB).
Vezi şi celălalt text fain aici.

1 mar. 2009

Ecouri de la Serata desenelor animate



După cum anunţam, luni (23 februarie) s-a desfăşurat prima ediţie a Seratei desenelor animate, la Sala de lectură a teatrului Act. Mi-a făcut plăcere prezenţa nostalgicilor care aparţin "Generaţiei desenelor animate". Am întocmit un scurt material video cu evenimentele de la această "Convenţie", la care a participat şi Mihai Cabel,
vocea misterioasă a desenelor. Mulţumiri Alexandrei Bănică şi lui Mihai Muşat (http://desenelecopilariei.com ,respectiv http://www.lumebuna.ro/) şi Karminei, pentru fotografii. Vizionare plăcută!

Târgul Mărţişorului la Muzeul Ţăranului Român


Am fost şi eu în plimbare la Muzeul Ţăranului Român, unde se strânsese multă lume la coadă la bilete pentru intrarea în Târgul Mărţişorului. După ce am luat bilet redus (student!) am intrat şi admirat tarabele pline cu mărţişoare inedite. Cele mai multe erau confecţionate dintr-o „pastă modelatoare”, dar am găsit şi unele pictate pe lemn, pânză, piele sau coajă de portocală uscată. Ca să nu mai pun la socoteală mărţişoarele din ceramică autentică, sau cele din metal prelucrat. Târgul este un adevărat festin al imaginaţiei şi al creativităţii. La Mulţi Ani !