16 mar. 2009

Bucharest. Back in 2000

Se împlinesc aproape 10 ani de la unul din primele mele experimente video, montat direct din camera Canon. Bineînţeles, personajul principal este tot Bucureştiul, mon amour...


De asemenea, dau mai departe semnalul de alarmă primit pe mail de la Raluca Demetrescu ("începem" - vezi aici). Citatul îi aparţine:

Exista semnale ca deputatii din Comisia de Amenajare a Teritoriului a Camerei Deputatilor se pregatesc sa respinga Ordonanta Guvernului 27/2008 in sedinta din 17 martie 2009. OG27/2008 este instrumentul legislativ cel mai util pentru:
  • protectia caselor de patrimoniu
  • impiedicarea sufocarii oraselor (in particular a traficului) prin construire prea densa, in urma derogarilor de la regulamentul de urbanism
  • impunerea consultarii populatiei in toate proiectele de urbanism si de construire.

Practic toate cazurile pentru care ne-am luptat de-a lungul timpului (turnul de la Sf. Iosif, turnul din Piata Palatului, mall-ul de linga Palatul Culturii din Iasi, blocurile in constructie din Calea Victoriei, turnul de linga Scoala Centrala, turnul din spatele Palatului Stirbei, turnurile de linga Cismigiu, toate imobilele disproportionate pe stradutele traditionale, etc, etc) nu s-ar fi intimplat daca OG 27/2008 ar fi fost in vigoare. Din august 2008 pina acum ea a oprit multe tunuri de acest fel.

Va rog sa participati la mitingul pentru ordonanta 27/2008 de marti 17 martie, intre orele 8,30 si 10,00, in Parcul Izvor, vizavi de intrarea in Camera Deputatilor. Daca timpul va permite un singur miting intr-un an, acesta este mitingul la care trebuie sa participati.

Un comentariu:

Raiden spunea...

Interesant filmulet, dar incredibil de obositor! Nu am putut sa-l vad pana la sfarsit.