18 iun. 2011

The Company

Mâine, la ProCinema, va fi difuzat ultimul episod dintr-un serial numit Agenţia (The Company, S.U.A. 2007). "A mini-series that traces CIA activities over a 40-year period, from the beginning of the Cold War through the demise of the Soviet Union" - aşa este prezentat pe net. Unul din "executive producers" este Ridley Scott, fapt pentru care, pe coperta DVD-ului scrie "from the director of Gladiator"!
Sper să pot urmări întregul serial (6 episoade) altcândva, pentru că l-am pierdut pe ProCinema. Printre actori se numără şi simpaticii Chris O'Donnell & Michael Keaton, de ceva timp retraşi în roluri secundare.
Perioada Războiului Rece a fost amintită şi în alte filme de ficţiune recente, care se joacă cu istoria (rescriind-o): Fail Safe (2000), Thirteen Days (2000), The Good Shepherd (2006), Watchmen (2009) etc.
X-Men: First Class (2011), pe care l-am văzut săptămâna trecută, pe lângă a fi un prequel remarcabil al faimoasei serii X-Men, conţine şi o re-interpretare a Crizei rachetelor din Cuba (1962). Chipurile, la baza crizei ar fi fost un mutant periculos (Kevin Bacon), care înghiţea şi prelucra orice formă de energie, urmărind o distrugere atomică a civilizaţiei umane (pentru a fi înlocuită de noua rasă a mutanţilor, aceştia fiind rezistenţi la radiaţii)!


În încheiere, o ştire din Ziarul Financiar "de duminică": Bucureşteni, vi se pregăteşte o mare de mistere! "Primul Festival Mystery & Thriller din România se va desfăşura în perioada 23-26 iunie 2011, la Muzeul de Istorie şi Artă al Municipiului Bucureşti - Palatul Şuţu. Organizatori - editurile Tritonic şi Crime Scene. Mystery & Thriller Festival 2011 oferă cititorilor pasionaţi ai cărţilor de gen posibilitatea de a răsfoi ultimele apariţii, de a se bucura de savoarea întâlnirilor cu autorii, precum şi de a participa la dezbateri şi conferinţe incitante, alături de jurnalişti, prieteni, pasionaţi, critici literari".

Niciun comentariu: