4 ian. 2010

Informatii la început de an

Iarna s-a întors pe străzile oraşului nostru, după Revelion. Ieri am văzut într-o staţie de metrou nişte afişe frumoase care făceau parte din expoziţia Iconostase bucureştene, organizată, printre alţii, de Asociaţia Bucureştiul meu drag între 16 decembrie - 4 ianuarie. Fotografiile sunt deosebite.


Azi în emiratul arab Dubai, se inaugurează cea mai înaltă clădire din lume - Burj Dubai, un "Turn Babel" al zilelor noastre care depăşeşte 800 de metri. Construcţia a durat 5 ani, înghiţind peste 4 miliarde de dolari.
"Turnul are 160 de etaje, a inclus 330.000 de metri cubi de beton şi 31.400 tone de oţel, fiind vizibil de la 95 de kilometri. Burj Dubai are 57 de lifturi, 1.044 de apartamente, 49 de etaje pentru birouri şi un hotel marca Giorgio Armani. Forma de Y, concepută de arhitectul Adrian Smith, susţine structura turnului. Acesta se îngustează pe măsură ce avansează în înălţime. În partea superioară, clădirea se transformă într-o structură din oţel terminată cu o spirală uriaşă", după cum ne informează Jurnalul Naţional.

Un comentariu:

Annie spunea...

Wow! Deci ai vazut expozitia! Mie mi-a placut foarte mult, mi-a dat o stare speciala! Iti povestesc face2face de ce...:)