27 apr. 2011

În "IOR"

Dacă ne uităm pe Google Maps, parcul IOR nu ar părea atât de întins. Plimbându-ne prin acest parc, însă, devenim conştienţi de importanţa lui în contextul prăfos al cartierelor Titan, Dristor, Balta Albă. Lacul Titan oferă şi câteva colţuri de natură sălbatică - stuf, răţuşte şi insuliţe "exotice".

Numele vechi al parcului vine de la Înterprinderea Optică Română, aflată în vecinătate. "Parcul IOR, actualmente Parcul Alexandru Ioan Cuza, este situat în partea central-estică a Bucureştiului, în sectorul 3, în perimetrul delimitat de străzile Camil Ressu, Liviu Rebreanu, Câmpia Libertăţii, Constantin Brâncuşi, Baba Novac şi Nicolae Grigorescu. Cu o suprafaţă de aproximativ 85 Ha, este unul dintre cele mai mari parcuri din Bucureşti. Parcul a fost amenajat în anii '70.

În parc se află şi Biserica Pogorârea Sfântului Duh, construită din lemn în stil maramureşan între anii 1994-1996" (Wikipedia).

De câţiva ani, această "pată" verde a capitalei a fost igienizată şi ridicată la noi standarde de civilizaţie. Te şi miri cum a fost posibilă reamenajarea în discuţie, de vreme ce concitadinii noştri au o predispoziţie ereditară către prădăciuni şi distrugeri. În zilele însorite de primăvară, putem admira aici (ca şi în alte parcuri frumoase) lebede negre şi păuni de tot felul.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Din pacate doar partea sa nordica este adusa la standarde demne de 2011.