19 sept. 2011

"Strada de C'Arte"

Prelungirea verii în toamnă a adus multe beneficii Festivalului George Enescu, care are anul acesta un nou look şi o anvergură fantastică (motto: Magia există!). Pentru că se desfăşoară la doi paşi de Atheneu, "Strada de C'Arte" pare (dar nu e) o manifestare apărută în prelungirea Festivalului.
Plimbarea pe străzile C.A. Rosetti, N. Golescu şi Boteanu devine pasionantă pentru iubitorii de cultură, dar şi pentru cetăţenii sătui de poluarea maşinilor îmbulzite una în cealaltă până în buza trotuarului. Aceste străzi, altfel îngrozitor de aglomerate, sunt blocate traficului auto până pe 24 septembrie, mulţumită evenimentelor organizate de Biblioteca Centrală Universitară "Carol I". În afară de anticariat, expoziţie de pictură, librăria stradală, împodobită cu multe albume inedite & evenimente editoriale, ne putem delecta cu programul de teatru şi filme proiectate în aula BCU. Iar copiii au acces la ateliere de creaţie dedicate.
"Strada de C'Arte" este o idee grozavă, pentru care BCU merită o mare bilă albă. Să sperăm că această primă ediţie va fi urmată de multe altele.

Şi à propos de Enescu şi frumuseţea uitată a centrului Capitalei, Calea Victoriei este în curs de renovare (ca şi "prelungirea" ei, "Centrul istoric"). Trotuarul a fost lăţit în zonele în care carosabilul îl "mânca" excesiv. Pietonii merită acest cadou şi în partea nordică a celebrei căi, unde trotuarul ajunge la lăţimi de câţiva centimetri. În acest fel, Calea Victoriei va deveni mai dreaptă, pentru prima oară în ultima jumătate de secol.

Niciun comentariu: