30 iun. 2010

Reacţii la scurtmetrajele SPS

Au apărut nişte reacţii inedite la scurtmetrajele mele prezente în "festivalul" online Spune pe scurt. Nu că aş vrea să mă laud, dar nu mă pot abţine să postez câteva mesaje care mi-au plăcut mai mult. What the hek, până la urmă "fac ce vreau cu blogu' meu" ! Mă distrează în mod deosebit cei care pun chestii de genul "Ce e asta ? Asta si var-miu de 5 ami il face daca ii spun ca trebuie facut din stiri". Mă determină să merg mai departe. Grazie a tutti !

No News
Regia: Alexandru Stanescu
Fictiune | Romania 2010
Durata: 01:35 min
Sinopsis: NO NEWS este o satira adresata televiziunii actuale, care in goana dupa audienta, incearca sa prezinte evenimentele zilnice sub forma unui spectacol de multe ori grotesc si derizoriu. Sub `umbrela` profesionalismului si a veridicitatii, lumea stirilor este deformata si, astfel, perceptia noastra este deformata. Viteza cu care se succed imaginile si sunetele altereaza perceptia faptelor reale – dezastrele si crizele sunt privite pe `repede inainte`, in timp ce discursurile agramate ale unor fotbalisti (de exemplu) staruie in `relanti`. NO NEWS se vrea o oglinda `sensibila` a cotidianului romanesc, dar nu numai, extragand esente si potiuni `din noroiul si mucegaiurile` actualitatii.

Responses to “Alexandru Stanescu – No news”
  1. roxy says:

    foarte frumos prezentat si pana la urma..100% adevarat

  2. CristinneD says:

    Ideea este interesanta, insa am mai vazut asta pe la TV, pare a fi un spot publicitar, nu prea se regaseste ideea de originalitate, mai ales avand in vedere ca imaginile nu sunt creatii proprii

  3. Diana says:

    Acest colaj ar trebui sa ne deschida ochii si sa ne dea fiecaruia puterea de a deosebi calitatea de cantitate si stirea de spectacol. Foarte frumos realizat si bine pus in valoare!

  4. Ilie Andreea-Iuliana says:

    Foarte buna ideea de colaj, sintetizeaza excelent mesajul care se doareste a fi transmis. Realizarea este buna, iar aspectele surprinse sunt adevarate. Din pacate in ziua de azi se vorbeste mult si nu se transmite nimic.

  5. Norbert F says:

    Reprezentatia lumii in secvente scurte a fost o idee buna. Se arata interesele maselor, sau mai bine zis, cei ce fac interesele active pentru mase. Te sustin!

  6. Corvin says:

    scurt si la obiect! imi place!


  7. kent says:

    Nu prea ma incanta ideea aceasta de alternare haotica a realitatii,insa in mod cert e un bun mod de a creea o imagine cat de cat axata pe tema unui prezent pe care il traim,il schimbam(sau nu),si mergem mai departe,fara sa ne uitam in urma.In zilele astea mass’media induce false pareri si ne prezinta ceea ce majoritatea vrea sa vedem,..o fericire aspra si neinteleasa,raspunsuri fara drept de nelamurire.Razboiul devine pace mediatizata si viata o moarte indoliata zilnic.Foarte reusit filmul,felicitari din toata inima.

  8. Luca-Matei says:

    @CristinneD: mare carcotasa mai esti :P



Sfarsit de decembrie in Bucuresti dupa 20 de ani (December In Bucharest: 20 Years After)
Regia: Alexandru Stănescu
Documentar | Romania 2009
Durata: 04:10 min
Sinopsis: In decembrie 1989, Romania se confrunta cu nişte evenimente care urmau să schimbe viaţa generaţiilor următoare.Inainte de a aduce mult-aşteptata libertate, Revoluţia impotriva comunismului şi a tiraniei a insemnat frică şi durere pentru mulţi dintre cetăţenii Bucureştiului.
In decembrie 2009, la 20 de ani de la Revoluţia Romană, o expoziţie comemorativă din Pasajul Universităţii ii ajută pe trecători să-şi amintească. Mulţi trec distraţi, sau indiferenţi pe langă fotografii şi imagini in mişcare care evocă haosul acelor timpuri. Deasupra, in locurile unde s-a murit, au rămas nişte monumente comemorative. Străzile Bucureştiului de azi, calme şi inzăpezite, aşteaptă incă nişte răspunsuri şi un fel de mantuire.

  1. CristinneD says:

    Nu imi da impresia de ceva artistic…pur si simplu un om cu o camera se plimba prin bucuresti intr-o zi de decembrie

  2. Ilie Andreea-Iuliana says:

    Interesant. Filmul realizeaza o paralela intre zilele de la revolutie si anul 2010. Atunci oamenii au lupat pentru libertate si pentru cladirea unui viitor mai bun. In 2010 avem libertate … insa traim cu adevarat mai bine? suntem mai fericiti? Analizand aceste aspecte realizam ca desi au trecut 20 de ani de la revolutie nu foarte multe lucruri s-au schimbat. Filmul prezinta imaginea unui Bucuresti trist, cenusiu, parca suspendat in timp.Tehnica reportajului se potriveste foarte bine pentru evidentierea realitatilor cotidiene.


  3. kent says:

    E cum sa zic..o perspectiva asupra realitatii,dura,asa cum fiecare dintre noi o traieste zilnic.Am ramas aceiasi oameni cu aceleasi vise poate..,dar fara posibilitatea de a le indeplini.Multi au murit pentru ca cei de astazi sa fie ceea ce sunt si totusi ei nu schimba cu nimic tara,Bucurestiul,viata.Acelasi aer trist,dar acum plin de amintiri crude.

  4. Diana says:

    Foarte realist acest scurt metraj. Aici, intalnim doua lumi ce par a fi total diferite, 1989- 2010 insa, care nu au sters triste, greutatea si frustrarea de pe chipul si sufeltul oamenilor cu un mod de viata modest.

  5. Luca-Matei says:

    Cam manipulator filmuletul. Te-ai axat mult pe emotii non-comuniste. Nu strica daca era mai coerent. Un subiect care tot timpul va genera discutii.

    Spor!


  6. olteanu says:

    Destul de bun .Idee foarte buna . Imi place atunci cand pe imaginile din 2009 se aud voci de la Revolutie , iar cel mai enervant lucru este ca imaginile de la 89′ sunt filmate de pe monitor , TV sau ce o fi ala , insa imi place culoarea acelor imagini ( cele filmate de pe monitor)


şi iată cireaşa dupe tort:
Zambetul Arhaic (The Archaic Smile)
Regia: Alexandru Stanescu
Documentar | Romania 2009
Durata: 15:09 min
Sinopsis: Minunatele kore de pe Acopolele atenian ne bantuie si astazi, la aproape 2500 de ani distanta. Filmul arunca o scurta privire asupra uneia dintre cele mai misterioase perioade din Arta Greciei Antice: Perioada Arhaica (600-480 i.Hr.), si in special la kore si kouroi, fetele si baietii sculptati in marmura sau calcar de catre autori anonimi.

  1. Ilie Andreea-Iuliana says:

    Ca documentar este destul de bine realizat. Informatiile se imbina armonios cu parerile personale, vocea de pe fundal este placuta iar imaginile sunt destul de bine sincronizate. Este trist ca in ziua de astazi putini sunt cei ce se mai intereseaza de istorie.

  2. Norbert F says:

    In sfarsit un documentar. Da, ai reusit sa creezi o atmosfera in care sa introduci publicul, si sa le explici coerent. Cadrele sunt bune, doar ca, data viitoare, foloseste trepied.

  3. kent says:

    Acesta este cu siguranta un documentar foarte reusit care surprinde prin acuratete si profunzine.Ma incanta foarte mult ideea de a pune publicul in postura de turist si ascultator,pentru ca este cel mai fericit mod de a pastra interes asupra temei fara a da urma de monotonie.De altfel,felicitari si pentru subiectul abordat.Multa bafta in continuare.

  4. alex says:

    muzica e ok,vocea nu mi se pare deloc potrivita,subiectul e interesant dar parca ma uit la TELEENCICLOPEDIA

  5. Luca-Matei says:

    Trebuie apreciat faptul ca te-ai documentat ceva pana ai pus cap la cap filmuletul asta. Ai folost multe cuvinte pompoase doar de dragul de a suna mai “fancy”. Dictie buna ( poate era mai bine oleaca mai activa ). Bravo!

    Spor!

  6. China15 says:

    Frumos realizat documentarul .. scopul documentarului : sa ma informeze despre cultura greceasca , mai precis despre scultura acestora. Si-a indeplinit scopul acest documentar ? Categori. E foarte bine facut cu toate detaliile cu multe informatii. Singura obiectie , cred ca mai erau si alte efecte in afara de fum in programul de editare.

  7. olteanu says:

    Are informatii detaliate , un piculet de subiectivitate , imaginile sunt foarte bune = bijuterie de documentar .
    Vocea mi se cam pare fara emotie , in rest e foarte bun.

Niciun comentariu: