19 mar. 2011

Ştiaţi că...? (3)


... Şcoala de muzică şi arte nr. 3, din sectorul 1, clădire veche din 1881, a fost recent lăsată în paragină de către nişte escroci care trebuiau s-o renoveze pe banii "Băncii Europene de Investiţii" (BEI), prin Primăria Municipiului Bucureşti. Am fost şi eu elevul unei şcoli "surori", de arte plastice şi muzică (unde copiii mergeau după programul de şcoală generală), care la rândul ei a fost golită de copii şi profesori la cererea beneficiarilor retrocedării, acum câţiva ani. Din articolul publicat în defuncta Ziuă Veche - Cea mai tristă şcoală din Bucureşti, aflăm că "valoarea instrumentelor distruse de ploile şi umezeală pătrunsă în clădirea abandonată, se apropie de 200.000 de euro”.

La o fereastră (termopan??) se văd nişte plante uitate...


La câţiva paşi distanţă se află Biserica Sf. Ştefan - Cuibu' cu barză, monument istoric. Biserica a fost şi ea curtată de Primărie, care se pare că a restaurat-o într-un final, chiar dacă pancarta care atestă acest lucru a fost pângărită de vecini (nişte cetăţeni damblagii).


Închei această plimbare prin orăşelul nostru (capitală, cică de ţară) cu alte imagini sugestive.Copii "studioşi" în Biblioteca Metropolitană, filiala "Marin Preda"
"Letters bar"

Niciun comentariu: