10 dec. 2009

„A fost, dar... CUM A FOST?”

Pe site-ul memoria.ro au apărut nişte discuţii interesante despre comunism şi Revoluţie, strârnite de tineri născuţi după 1989 ! Răspunsurile la diverse întrebări formulate de elevi vor apărea începând cu a 20-a aniversare ( sau comemorare ?) a evenimentelor din decembrie '89. Vă recomand din nou acest site.


Apropos de comemorări, zilele trecute a fost difuzat în paralel pe două posturi TV importante (TV5 şi National Geographic Channel) un miniserial de excepţie: "Apocalypse - La 2e guerre mondiale".
Realizat chiar acu', în 2009, documentarul aduce laolaltă materiale selectate după vizionarea a aproximativ 700 de ore de bruturi !! Din Europa până în Pacific, din Japonia până în Africa de Nord, şi din S.U.A. până în Siberia, filmul reconstituie, cu o tenacitate lăudabilă, fresca apocaliptică a celui mai distrugător război din istoria cunoscută. Ultimul cadru al genericului - sărutul dintre un soldat şi iubita sa, după atâta sânge şi moarte, afirmă din nou speranţa că omenirea nu va mai trebui să suporte vreodată aşa ceva.

Niciun comentariu: