15 mai 2013

Expoziţia raw veganilor

Duminica trecută am fost la monstruosul Rin Grand Hotel din Bucureşti, unde era găzduită a şasea ediţie a Expoziţiei Naţionale "Raw Generation". Evenimentul a fost organizat de Ligia Pop, "promotoarea alimentaţiei raw food în România, raw food chef, autoarea cărţilor Reţete vegane fără foc, Germeni şi vlăstari: Surse de sănătate şi energie şi Deserturi pentru părinţi şi copii sănătoşi".















Un număr considerabil de bucureşteni s-au perindat prin faţa standurilor cu sucuri din ierburi, storcătoare ecologice, legume organice, dulciuri fără zahăr şi cosmetice bio! Dar au putut fi admirate şi uleiuri presate la rece, pietre binefăcătoare, "ceara care nu te arde", sau sare din Himalaya, toate aceste produse având preţuri ameţitoare!









Am rămas plăcut impresionat de interesul bucureştenilor pentru alimentaţia sănătoasă, dar şi mai impresionat am fost de minifestinul cu prăjituri şi mâncărici vegane, oferit de organizatori după concursul culinar la care au participat diverşi bucătari "buni raw"!








În aceeaşi zi, după-amiaza, am vizitat Casa Universitarilor, unde s-a desfăşurat Târgul Fashion & Lifestyle "Women for women".

 




Cândva mirificul loc al Casei Universitarilor este una din victimele nepăsării din ultimii 25 de ani. Clădirea romantică e vizibil deteriorată, iar grădina din spate e pur şi simplu vandalizată, de ani buni! Asta s-a întâmplat cu partea de grădină care încă a rămas în administrarea UB, probabil. Cealaltă parte, unde erau nişte sere, a fost cumpărată de un magazin de plante (flori?).
Nimeni nu pare a fi îngrijorat de destinul acestui părculeţ, în care nu se mai pot plimba părinţi cu copiii lor. Până şi vechea fântână (care "ne poate da un exemplu a ceea ce însemna luxul şi strălucirea unui trai interbelic", după cum scrie - ironic?- pe site), a fost distrusă. Nu exagerez: plăcile de faianţă au fost smulse, sparte, iar fascinanta statuetă din bronz, care înfăţişa un copilaş, a dispărut demult (furată, luată la topit, mutată?).

Niciun comentariu: